EN BG
> Сертификати
> Партньори

"Зелен Оскар" за Свилоза АД

2016-06-10

За шеста поредна година класацията на b2b Media проведена на 08 юни 2016г. оцени и отличи най-зелените компании, опериращи в България. Проучването е уникално за България, като отчита постигането на „зелени” цели и корпоративни стратегии. Допитването е за компании, които имат зелени инвестиции и самоинициативни дейности и каузи за по-здравословна среда.

Усилията на общо 13 компании се увенчаха със "Зелени Оскари" в шестото издание на Националния конкурс "Най-зелените компании в България", който се превърна в емблема на отговорния бизнес в страната.

Тази година в конкурса взеха участие рекорден брой участници. Над 60 компании се конкурираха в надпреварата за "Зелените Оскари" в конкурса, организиран от b2b Media. “Свилоза” АД спечели първото място в оспорваната категория „Индустрия и производствен сектор“ . Наградите в тази категория бяха връчени от Зам.-министърa на околната среда и водите Атанаска Николова . „Рационалното използване на природните ресурси и енергията е свързано не само с екологични, а и със социални и икономически ползи. Ориентацията на фирмите към производство на екологосъобразни продукти означава за тях нови пазарни възможности и достъп до все още неразработени пазари с голям потенциал за развитие“, каза по време на церемонията зам.-министър Николова.