EN BG
> Сертификати
> Партньори

Пореден "Зелен Оскар" за „Свилоцел” ЕАД

2024-05-10

    За 14-та поредна година класацията на b2b Media "Най-зелените компании в България" проведена на 10 май 2024 г. оцени и отличи най-добрите екологични проекти и инициативи на територията на страната. 

    Организациите, включили се в конкурса със свои номинации тази година надхвърлят 900, като всички те са отчели постигането на "зелени" цели и реализирането на устойчиви корпоративни стратегии. 

    Събитието е за компаниите, които през 2023-2024, дори в условията на бизнес предизвикателства и всевъзможни затруднения, имат зелени кампании, инициативи, инвестиции или устойчиво развитие и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

    В силно оспорваната категория „Индустрия и производствен сектор” трето място беше отредено на „Свилоцел” ЕАД за инвестиции, гарантиращи  комплексното опазване на околната среда и намаляване на въглеродните емисии. Един от последните, успешно реализирани проекти на фирмата е проектирането и изграждането на „Инсталация за комбинирано производство на топло и електроенергия чрез изгаряне на отпадъчна биомаса, с номинална топлинна мощност на вход  43.5 MW”.

"Свилоцел" ЕАД получи ГРАМОТА за тази номинация.

    Наред с това много бизнеси, медии, журналисти и различни организации получиха своите “Зелените призове”  по време на събитието в хотел Хилтън, София.

Линк към конкурса "Най-зелените компании" на b2b Media за 2024 година: https://green.b2bmedia.bg/